Σύνδεση με το δίκτυο Φυσικού Αερίου

Share This Post

Με το ν. 4336/2015 (ΦΕΚ Α’ 94/14.8.2015), άλλαξε το θεσμικό πλαίσιο στη λιανική αγορά φυσικού αερίου, διαχωρίζοντας τη ρυθμιζόμενη μονοπωλιακή δραστηριότητα διανομής φυσικού αερίου από την απελευθερωμένη ανταγωνιστική δραστηριότητα της προμήθειας, με σκοπό την πλήρη απελευθέρωση στην προμήθεια φυσικού αερίου από τις ΕΠΑ, ώστε όλοι οι καταναλωτές, συμπεριλαμβανομένων και των οικιακών καταναλωτών, να έχουν το δικαίωμα επιλογής προμηθευτή φυσικού αερίου από 1.1.2018.

Στο πλαίσιο αυτό, από 1.1.2017 οι τρεις Εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη λιανική αγορά και προμηθεύουν φυσικό αέριο σε οικιακούς καταναλωτές, ΕΠΑ Αττικής, ΕΠΑ Θεσσαλονίκης και ΕΠΑ Θεσσαλίας που μέχρι τότε κατείχαν ενιαία άδεια προμήθειας και διανομής φυσικού αερίου, προέβησαν σε λειτουργικό και νομικό διαχωρισμό των δραστηριοτήτων διανομής από τις δραστηριότητες προμήθειας αερίου, με την ίδρυση νέων Εταιρειών Προμήθειας και Διανομής Αερίου.

Πλέον, για τη σύνδεσή σας με το δίκτυο Φυσικού Αερίου, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον κατά τόπους Διαχειριστή του Δικτύου Διανομής:

1. Εταιρεία Διανομής Αερίου Αττικής
https://edaattikis.gr/gr/connection-installation/installation-process

2. Εταιρεία Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης Θεσσαλίας
https://www.edathess.gr/diadikasia-syndesis/

3. Δημόσια Επιχείρηση Δικτύων Διανομής Φυσικού Αερίου
https://deda.gr/

Print Friendly, PDF & Email