Energean Oil & Gas (09/07/2011)

Share This Post

Ανάρτηση της από 9-7-2011 δημοσίευσης της αίτησης της «ENERGEAN OIL & GAS – ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΙΓΑΙΟΥ Α. Ε. ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΑΘΡΑΚΩΝ» στις εφημερίδες «ΗΜΕΡΗΣΙΑ» και «ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ» & από 8-7-2011 στις εφημερίδες «ΕΒΔΟΜΗ» και «ΠΡΩΙΝΗ» του Ν. Καβάλας, σύμφωνα με τη διάταξη της παρ. 3 του άρθρου 7 του Κανονισμού Αδειών Φυσικού Αερίου (ΦΕΚ Β΄ 464/19.04.2010)

«ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΑΣΦΑ»

Η εταιρεία με την επωνυμία «ENERGEAN OIL & GAS – ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΑΘΡΑΚΩΝ» με έδρα στην Ποσειδώνος 4, 176 74 Καλλιθέα, νομίμως εκπροσωπούμενη, ανακοινώνει ότι υπέβαλε την 1η Ιουλίου 2011, στον Υπουργό ΠΕΚΑ (Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής) και στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ), αίτηση χορήγησης στην ανωτέρω εταιρεία ΑΔΕΙΑΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ (ΑΣΦΑ) Εγκατάστασης Αποθήκευσης για τη μετατροπή του κοιτάσματος Φυσικού Αερίου Νότιας Καβάλας σε Υπόγεια Αποθήκη Φυσικού Αερίου.

Η γεωλογική δομή της θαλάσσιας περιοχής Νοτίου Καβάλας βρίσκεται 25 χλμ. νοτίως της πόλης της Καβάλας και 8 χλμ. δυτικά της Θάσου. Το κοίτασμα Φυσικού Αερίου «Νότια Καβάλα» βρίσκεται στην ευρύτερη γεωλογική λεκάνη της Καβάλας, δώδεκα περίπου χιλιόμετρα (12 χλμ.) νοτιοδυτικά των ήδη ανακαλυφθέντων κοιτασμάτων πετρελαίου «Πρίνος», «Έψιλον» και «Βόρειος Πρίνος».

Βάσει της μελέτης της εταιρείας Genesis, η ημερήσια δυναμικότητα απόληψης και έγχυσης εκτιμάται σε 4,0 εκατομμύρια Sm³ και 5,0 εκατομμύρια Sm³ αντίστοιχα, ενώ ο ετήσιος όγκος ωφέλιμου αερίου θα ανέρχεται σε 360 εκατομμύρια Sm³, σε δύο κύκλους πλήρους απόληψης-έγχυσης, έτσι ώστε η ετήσια δυναμικότητα της υπόγειας αποθήκης να καλύπτει 720 εκατομμύρια Sm³.

Η  αίτηση υποβλήθηκε σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα, ίδια στον Ν. 3428/2005 και τον ισχύοντα Κανονισμό Αδειών Φυσικού Αερίου (ΦΕΚ Β’ 464/2010).

Ρητά ανακοινώνεται ότι όποιος θεμελιώνει έννομο συμφέρον, δύναται, εντός της αποκλειστικής προθεσμίας τριάντα (30) ημερών από τη δημοσίευση της παρούσας, να υποβάλλει ενώπιον της ΡΑΕ αντιρρήσεις σχετικά με την υποβληθείσα αίτηση, κατά τα προβλεπόμενα από την ισχύουσα νομοθεσία.

Η περίληψη της εν λόγω αίτησης της «ENERGEAN OIL & GAS – ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΑΘΡΑΚΩΝ» δημοσιεύεται σε δύο ημερήσιες εφημερίδες πανελλαδικής κυκλοφορίας που εκδίδονται στην Αθήνα και δύο εφημερίδες που κυκλοφορούν στο Νομό Καβάλας, σύμφωανα με τη διάταξη της παρ. 1 του άρθρου 7 του Κανονισμού Αδειών Φυσικού Αερίου (ΦΕΚ Β’ 464/2010).

Print Friendly, PDF & Email