ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΡΑΕ

Share This Post

11.12.2017

Η εταιρεία με την επωνυμία «ΗΡΩΝ ΘΕΡΜΟΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ»,  που εδρεύει στην Αθήνα, Λεωφόρος Μεσογείων αρ. 85, κατέθεσε την 25η Οκτωβρίου 2017 στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας αίτηση τροποποίησης της υπ’ αριθμ. ΑΠΟΦ. ΡΑΕ 870/2012 άδειας Προμήθειας Φυσικού Αερίου που κατέχει σύμφωνα με το άρθρο 15 του Κανονισμού Αδειών Φυσικού Αερίου (Υ.Α. Δ1/Α/5815- 19-04-2010 – ΦΕΚ Β’ 464/19 04-2010).

Όποιος θεμελιώνει έννομο συμφέρον, δύναται, εντός αποκλειστικής προθεσμίας δεκαπέντε (15) ημερών από την παρούσα δημοσίευση στην ιστοσελίδα της ΡΑΕ, να υποβάλει ενώπιον της ΡΑΕ αιτιολογημένες αντιρρήσεις σχετικά με την υποβληθείσα αίτηση τροποποίησης.

Περίληψη της αιτούμενης τροποποίησης σύμφωνα με την εταιρεία «ΗΡΩΝ ΘΕΡΜΟΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ»

Η Εταιρεία ΗΡΩΝ ΘΕΡΜΟΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ αιτείται την τροποποίηση της Άδειας Προμήθειας Φυσικού Αερίου, που της έχει χορηγηθεί με την υπ. αριθμ. 870/2012 απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, με σκοπό την προμήθεια φυσικού αερίου σε πελάτες, για κάθε χρήση, εντός και εκτός υφισταμένου δικτύου μεταφοράς και δικτύου διανομής σύμφωνα με τον Κανονισμό Αδειών Φυσικού Αερίου (Υ.Α. Δ1/Α/5815- 19-04-2010 – ΦΕΚ Β’ 464/19 04-2010).

Ο λόγος της αιτούμενης τροποποίησης είναι η δραστηριοποίηση της εταιρείας ΗΡΩΝ ΘΕΡΜΟΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ στην προμήθεια φυσικού αερίου σε πελάτες, για κάθε χρήση, εκτός του υφιστάμενου δικτύου μεταφοράς και δικτύου διανομής σύμφωνα με τις διατάξεις του Κανονισμού Αδειών Φυσικού Αερίου.

Ενδεικτικά στις περιφέρειες Ηπείρου, Δυτικής Ελλάδας, Στερεάς Ελλάδας, Πελοποννήσου, Κρήτης, Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου, αλλά και σε άλλες περιοχές της Ελληνικής Επικράτειας υπάρχουν δυνητικοί πελάτες φυσικού αερίου που στερούνται της δυνατότητας τροφοδοσίας τους με φυσικό αέριο.

Οι πελάτες/καταναλωτές δύναται να είναι βιομηχανίες, εμπορικές επιχειρήσεις, νοσοκομεία, σχολεία, ηλεκτροπαραγωγοί, αυτόνομα δίκτυα διανομής, πρατήρια εναλλακτικών καυσίμων, σταθμοί ανεφοδιασμού πλοίων με υγροποιημένο φυσικό αέριο, οικιακοί πελάτες και πάσης φύσεως επιλέγοντες πελάτες.

Για την τροφοδοσία των πελατών ανά την Ελλάδα με φυσικό αέριο, οι οποίοι δεν συνδέονται με δίκτυο μεταφοράς ή δίκτυο διανομής, θα χρησιμοποιηθούν τεχνολογίες μεταφοράς όπως αυτή του Πεπιεσμένου Φυσικού Αερίου (Compressed Natural Gas – CNG) ή/και αυτή του Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (Liquefied Natural Gas – LNG).

Print Friendly, PDF & Email