Ανακοίνωση της ΡΑΕ σχετικά με την έκδοση Βεβαίωσης Καταχώρησης Πολυγώνου Εξαιρούμενων Σταθμών Α.Π.Ε. και Σ.Η.Θ.Υ.Α.

Share This Post

Σύμφωνα με την παρ. 6 του άρθρου 33 του ν. 4951/2022 (ΦΕΚ Α΄ 129/04.07.2022): «6. Οι εξαιρούμενοι σταθμοί, προκειμένου να συνάψουν Σύμβαση Λειτουργικής Ενίσχυσης ή προκειμένου ο Διαχειριστής Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και Εγγυήσεων Προέλευσης (Δ.Α.Π.Ε.Ε.Π. Α.Ε.) να εκδώσει Βεβαίωση απευθείας συμμετοχής στην Αγορά, αναρτούν τα πολύγωνα των σταθμών τους στη γεωπληροφοριακή πλατφόρμα του Φορέα Αδειοδότησης του άρθρου 20 του ν. 4685/2020….»

Στα πλαίσια των παραπάνω, η ΡΑΕ, ως ο Φορέας Αδειοδότησης του άρθρου 20 του ν. 4685/2020, ενημερώνει ότι προκειμένου να εκδοθεί Βεβαίωση Καταχώρησης Πολυγώνου Εξαιρούμενου Σταθμού Α.Π.Ε. και Σ.Η.Θ.Υ.Α για τους σταθμούς οι οποίοι πρόκειται να συνάψουν Σύμβαση Λειτουργικής Ενίσχυσης ή προκειμένου ο Διαχειριστής Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και Εγγυήσεων Προέλευσης (Δ.Α.Π.Ε.Ε.Π. Α.Ε.) να εκδώσει Βεβαίωση απευθείας συμμετοχής στην Αγορά, πρέπει να υποβληθούν στη ΡΑΕ, τα παρακάτω στοιχεία:

  • Στοιχεία της εταιρείας και του εξαιρούμενου σταθμού. Τα στοιχεία αυτά θα υποβληθούν σύμφωνα με το υπόδειγμα του αρχείου excel. Όλα τα πεδία του αρχείου είναι υποχρεωτικά.
  • Αρχείο shapefile με πολυγωνική γεωμετρία, το οποίο θα περιλαμβάνει το πολύγωνο της ακριβούς θέσης του σταθμού, σύμφωνα με το πρότυπο (shapefile) και με συμπληρωμένο τον πίνακα ιδιοτήτων.
  • Τοπογραφικό Διάγραμμα του Σταθμού.

Η υποβολή των ανωτέρω στοιχείων θα γίνει στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Αρχής info@rae.gr με τίτλο «Αίτηση Έκδοσης Βεβαίωσης Καταχώρησης Πολυγώνου Εξαιρούμενου Σταθμού – ΕΠΩΝΥΜΙΑ»

Τονίζεται ότι η συγκεκριμένη διαδικασία δεν αφορά σε κατόχους εν λειτουργία εξαιρούμενων σταθμών Α.Π.Ε. και Σ.Η.Θ.Υ.Α.

Για τους εν λειτουργία εξαιρούμενους σταθμούς, η διαδικασία ανάρτησης των γεωχωρικών δεδομένων στον γεωπληροφοριακό χάρτη της ΡΑΕ, θα διευκρινιστεί σε επόμενη ανακοίνωση.

 

Print Friendly, PDF & Email