Συμπληρωματική ανακοίνωση της ΡΑΕ σχετικά με την έκδοση Βεβαίωσης Καταχώρησης Πολυγώνου Εξαιρούμενων Σταθμών Α.Π.Ε. και Σ.Η.Θ.Υ.Α.

Share This Post

Σε συνέχεια της από 22 Ιουλίου 2022 Ανακοίνωσης της ΡΑΕ με θέμα «Ανακοίνωση της ΡΑΕ σχετικά με την έκδοση Βεβαίωσης Καταχώρησης Πολυγώνου Εξαιρούμενων Σταθμών Α.Π.Ε. και Σ.Η.Θ.Υ.Α.» ενημερώνονται οι ενδιαφερόμενοι ότι προκειμένου να εκδοθεί Βεβαίωση Καταχώρησης Πολυγώνου Εξαιρούμενου Σταθμού Α.Π.Ε. και Σ.Η.Θ.Υ.Α και μόνο για τους σταθμούς οι οποίοι πρόκειται να συνάψουν Σύμβαση Λειτουργικής Ενίσχυσης ή προκειμένου ο Διαχειριστής Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και Εγγυήσεων Προέλευσης (Δ.Α.Π.Ε.Ε.Π. Α.Ε.) να εκδώσει Βεβαίωση απευθείας συμμετοχής στην Αγορά η διαδικασία για καταχώρηση αιτήματος είναι η εξής:

Αποστολή ηλεκτρονικού μηνύματος (e-mail) στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου info@rae.gr με τίτλο «Αίτηση Έκδοσης Βεβαίωσης Καταχώρησης Πολυγώνου Εξαιρούμενου Σταθμού – ΕΠΩΝΥΜΙΑ – ΘΕΣΗ» και επισυναπτόμενα:

  • Συμπληρωμένο φύλλο excel με τα στοιχεία του σταθμού, σύμφωνα με το πρότυπο (excel). Σημειώνεται ότι όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά και τα στοιχεία πρέπει να συμφωνούν με τα αναφερόμενα στην Οριστική Προσφορά Σύνδεσης (π.χ. ισχύς, θέση)
  • Αντίγραφο της Οριστικής Προσφοράς Σύνδεσης σε μορφή pdf
  • Αρχείο shapefile με πολυγωνική γεωμετρία, το οποίο θα περιλαμβάνει το πολύγωνο της ακριβούς θέσης του σταθμού, σύμφωνα με το πρότυπο (shapefile) και με συμπληρωμένο τον πίνακα ιδιοτήτων.
  • Τοπογραφικό Διάγραμμα του Σταθμού σε μορφή pdf

Τονίζεται ότι η συγκεκριμένη διαδικασία δεν αφορά σε κατόχους εν λειτουργία σταθμών Α.Π.Ε. και Σ.Η.Θ.Υ.Α.

 

Print Friendly, PDF & Email