ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΡΑΕ

Share This Post

27.04.2017

Ανάρτηση της από 08-04-2017 δημοσίευσης της αίτησης της

«ΔΙΩΡΥΓΑ GAS ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ» στις εφημερίδες 

«ΕΘΝΟΣ» και «ΗΜΕΡΗΣΙΑ» αντίστοιχα, και από

08-04-2017 στην εφημερίδα «ΣΗΜΕΡΑ» του Ν. Κορινθίας

σύμφωνα με τη διάταξη της παρ. 3 του άρθρου 7 του Κανονισμού Αδειών Φυσικού Αερίου (ΦΕΚ Β΄ 464/19.04.2010).

  

« ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ»

Περίληψη Περιεχομένου της Αίτησης της ΔΙΩΡΥΓΑ GAS A.E. για έκδοση Άδειας ΑΣΦΑ

Η εταιρεία με την επωνυμία ΔΙΩΡΥΓΑ GAS ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ με διακριτικό τίτλο ΔΙΩΡΥΓΑ GAS A.E., που εδρεύει στην οδό Ηρώδου Αττικού 12Α, στο Μαρούσι Αττικής, Τ.Κ. 151 24, κατέθεσε τη 13η Μαρτίου 2017 στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας αίτηση για την έκδοση άδειας Ανεξάρτητου Συστήματος Φυσικού Αερίου (Α.Σ.Φ.Α.) σύμφωνα με τις απαιτήσεις και τα περιεχόμενα του Παραρτήματος Ι και ΙΙ του Κανονισμού Αδειών Φυσικού Αερίου Αριθμ. Δ1/Α/5815 (ΦΕΚ 464/Β/19-4-2010). Η παρούσα αίτηση αφορά στην κατασκευή και λειτουργία ΑΣΦΑ το οποίο περιλαμβάνει :

– Πλωτό τερματικό σταθμό παραλαβής, προσωρινής αποθήκευσης και αεριοποίησης ΥΦΑ (Floating Storage and Regasification Unit – FSRU) στη θαλάσσια περιοχή του Σαρωνικού Κόλπου στους Αγ. Θεοδώρους Κορινθίας καθώς και

– Υποθαλάσσιο και Χερσαίο αγωγό Φυσικού Αερίου για τη διοχέτευση του ΦΑ στο Εθνικό Σύστημα Μεταφοράς Φυσικού Αερίου (ΕΣΦΑ) μέσω νέου Μετρητικού Σταθμού.

Το προτεινόμενο ΑΣΦΑ δεν προβλέπει την απαλλαγή τμήματος ή του συνόλου του ΑΣΦΑ από την υποχρέωση παροχής πρόσβασης σε τρίτους.

Όποιος θεμελιώνει έννομο συμφέρον, δύναται, εντός αποκλειστικής προθεσμίας τριάντα (30) ημερών από την παρούσα δημοσίευση, να υποβάλλει ενώπιον της ΡΑΕ αντιρρήσεις σχετικά με την υποβληθείσα αίτηση, οι οποίες θα συνοδεύονται από όλα τα αναγκαία στοιχεία που τεκμηριώνουν τους ισχυρισμούς του.

Print Friendly, PDF & Email