Δημόσια Διαβούλευση της ΡΑΕ επί των εισηγήσεων της ΑΔΜΗΕ Α.Ε. αναφορικά με τους Όρους και Προϋποθέσεις Παρόχων Υπηρεσιών Εξισορρόπησης (BSP) και Συμβαλλομένων Μερών με Ευθύνη Εξισορρόπησης (BRP)

Share This Post

 

Σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 18, παρ. 4 του Ν. 4425/2016 προβλέπεται ότι «4. Μεθοδολογίες, παράμετροι και άλλες ειδικές εγκρίσεις που προβλέπονται από τους Κώδικες των Αγορών, αποφασίζονται από τη ΡΑΕ, μετά από εισήγηση των Διαχειριστών των Αγορών και δημοσιεύονται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.».

Περαιτέρω, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 5 («Σύμβαση Παροχής Υπηρεσιών Εξισορρόπησης και Σύμβαση Συμβαλλόμενου Μέρους με Ευθύνη Εξισορρόπησης») του Κανονισμού Αγοράς Εξισορρόπησης, όπως ισχύει (εφεξής «Κανονισμός») προβλέπονται τα ακόλουθα:

«[…] 2. Για την εγγραφή στο Μητρώο Παρόχων Υπηρεσιών Εξισορρόπησης, πρέπει να πληρούνται οι όροι και προϋποθέσεις, όπως περιγράφονται στους «Όρους και Προϋποθέσεις Παρόχων Υπηρεσιών Εξισορρόπησης», οι οποίοι εγκρίνονται με απόφαση της ΡΑΕ, μετά από εισήγηση του Διαχειριστή, σύμφωνα με το άρθρο 18, παρ. 4 του ν. 4425/2016. […]

  1. Για την εγγραφή στο Μητρώο Συμβαλλόμενων Μερών με Ευθύνη Εξισορρόπησης, πρέπει να πληρούνται οι όροι και προϋποθέσεις που προβλέπονται στους «Όρους και Προϋποθέσεις Συμβαλλόμενων Μερών με Ευθύνη Εξισορρόπησης», οι οποίοι εγκρίνονται με απόφαση της ΡΑΕ, μετά από εισήγηση του Διαχειριστή, σύμφωνα με το άρθρο 18, παρ. 4 του ν. 4425/2016.»

Ως εκ τούτου, η ΡΑΕ θέτει σήμερα σε δημόσια διαβούλευση τις εισηγήσεις της ΑΔΜΗΕ Α.Ε. για την τροποποίηση των Όρων και Προϋποθέσεων Παρόχων Υπηρεσιών Εξισορρόπησης και των Όρων και Προϋποθέσεων Συμβαλλόμενων Μερών με Ευθύνη Εξισορρόπησης, όπως αυτοί είχαν εγκριθεί με τις υπ’ αριθ. 1033/2020 (ΦΕΚ Β’3493/24.08.20) και 1032/2020 (ΦΕΚ Β’3558/28.08.20) αποφάσεις της ΡΑΕ αντίστοιχα.  Οι τροποποιήσεις των μεθοδολογιών απαιτούνται για λόγους εναρμόνισης με το περιεχόμενο της νέας Τεχνικής Απόφασης της ΑΔΜΗΕ Α.Ε. «Δοκιμές Προεπιλογής».

Λήξη της παρούσας Δημόσιας Διαβούλευσης: Μ. Δευτέρα 18 Απριλίου 2022.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν τις απόψεις τους στη ΡΑΕ με ηλεκτρονική επιστολή στη διεύθυνση elecodes-market@rae.gr. Μετά τη λήξη της παρούσας δημόσιας διαβούλευσης, η ΡΑΕ θα δημοσιοποιήσει κατάλογο των συμμετεχόντων, καθώς και το περιεχόμενο των επιστολών και παρεμβάσεών τους, με εξαίρεση την περίπτωση κατά την οποία ο αποστολέας αιτείται τη μη δημοσιοποίηση των στοιχείων του και/ή των απόψεών του.

 

Συνημμένα αρχεία

  1. Εισήγηση ΑΔΜΗΕ
  2. Όροι και Προϋποθέσεις Παρόχων Υπηρεσιών Εξισορρόπησης (BSP) (με επισήμανση αλλαγών)
  3. Όροι και Προϋποθέσεις Συμβαλλομένων Μερών με Ευθύνη Εξισορρόπησης (BRP) (με επισήμανση αλλαγών)
Print Friendly, PDF & Email